Zomereczeem / HELMOSAN

Een groeiend probleem in Nederland is het zomerexceem of staart- en maneneczeem. 

zomereczeemEen kant en klare genezing voor zomereczeem is er nog niet. Een manier om de gevolgen te beperken is een eczeemdeken maar veel paarden gaan dan alsnog schuren met een kapotte deken en staart en manen als gevolg. Veel paarden schuren zelfs tot bloedens toe. De zomereczeem kan in vorm varieren van licht tot zeer zwaar. Bij het laatste spreekt met van Midline omdat de exceem zich dan uitbreid naar het midden van het hoofd, buik en soms ook de rest van het lichaam. Ook de stal en afrastering kunnen hierdoor schade oplopen.

Wij hebben zef ook paarden gehad met zomereczeem en mok en in onze zoektocht naar een middel wat WEL werkt tegen de jeuk hebben wij eindelijk iets gevonden. Het middel heet Helmosan en werkt heel goed tegen de jeuk. Wij begrijpen als geen ander dat vele middelen pretenderen de jeuk weg te nemen en dit niet of nauwelijks waar maken. Ons middel werkt echter wel!! Als u zeker wilt weten of dit middel wel werkt kunt u een proefflesje bestellen die u kunt uitproberen. 

Het middel werkt ook jeukstillend en heilzaam op de huid voor paarden met mok, rasp, allergie, insectenbeten. De olie voorkomt ook weer het nat worden van de huid bij mok.

Gebruik bij zomereczeem / BSE : Het middel dun aanbrengen op de jeukende plekken en ligt inmasseren. In de eerste instantie kan het iets prikken als de huid van het paard al geirriteerd is. Als u het paard dan 10 minuten weerhoudt van schuren gaat het middel zijn werk doen en is de jeuk verdwenen. In de praktijk is gebleken dat voor de meeste paarden het middel om de dag voldoende is. Maar dit afhankelijk van het paard zelf en de mate van de eczeem dus zult u in de praktijk wat moeten uitproberen. De behandeling bij mok is hetzelfde.

  • Helmosan is verkrijgbaar in flessen van 1 liter a €19,95 en jerrycans van 5 liter a €65,00
  • Verzendkosten € 6,95
  • Proefflesje € 7,99 / verzendkosten € 6,95

Kijk voor meer info ook op : www.helmosan.nl of facebook/helmosan

Contact

Constantinusstraat 1

7039 AS Stokkum

Tel.: 0314 - 668788

Mobiel:

06-51126526

E-mail: Klik hier

Contactformulier: Klik hier

Copyright © 2015. All Rights Reserved.